Een halve overgebleven IJslandse komkommer smokkelde ik mee in de rugzak. Hoewel de rugzak tweemaal door een scanner is gegaan, was het blijkbaar geen probleem. Thuisgekomen maakte ik er een kikkererwtensalade mee, met verse blaadjes, tomaatjes en kruiden uit de moestuin.
een blik kikkererwten (of 2 koppen zelfgegaarde en afgekoelde kikkererwten)
verse kruiden zoals peterselie, bieslook, basilicum, fijngehakt
blaadjes zoals rucola, snijbiet, sla, alles fijngesneden
halve komkommer in stukjes
1 ons oude kaas in kleine reepjes
1 rode paprika in stukjes
3 tenen knoflook in plakjes
sap van 1 limoen, olijfolie
zout en peper
tomaten
- Maak een dressing van olijfolie en limoensap
- Neem de helft van de paprika en fruit deze samen met de knoflook in olijfolie, tot ze gaar zijn, laat afkoelen en meng door de dressing
- Roer alle ingredienten door elkaar en laat even staan om de smaken lekker te laten mengen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten