zaterdag 6 juni 2009

Theekistjes en theekaarten in de horeca

Ik ga graag genieten van wat andere koks te bieden hebben, maar 0, wat kan ik me storen aan bepaalde dingen in collega-etablissementen! Ik vind het bijvoorbeeld erg jammer als ik een glas heet water krijg wanneer ik thee bestel, en erger me dan helemaal als het lang duurt wanneer de thee erbij wordt bezorgd. De bekende theekist ziet er leuk uit, maar komt vaak als het water alweer een paar graden kouder is geworden. Een positieve variant op de theekist (en op de wijnkaart!) is de theekaart. Wanneer een restaurant een theekaart heeft, kun je er meestal wel van uitgaan dat de thee van goede kwaliteit is. Je bestelt je thee, die vervolgens dampend heet bij je wordt gebracht, of, ietsje minder, een kopje heet water met een zakje/staafje/thee-ei ernaast waar je zelf nog thee van mag zetten. Wat mij betreft gaat ieder restaurant over op een theekaart en op een goede manier van theezetten. Want heet en weer afgekoeld water met een te laat gebracht theezakje uit een theekist, dat is het gewoon niet.

3 opmerkingen:

Edith zei

Sowieso is thee in een zakje het niet, okay, niet altijd, er zijn uitzonderingen. Maar ik ga bij voorkeur voor (losse) thee die kan zwemmen.

Mariƫlla zei

Bij Jasmijn en ik in de Kanaalstraat in Utrecht hebben ze ook een kleine maar fijne theekaart! Van thee van de jasmijnbloem maken ze bovendien een mooie show, in een wijnglas!

Anoniem zei

Helemaal mee eens!
Het liefst: kant en klare thee, gezet met kokend water. Anders: kokend water en het liefst losse thee.
Vuursteentje