Na twintig minuten was het tijd om over het resultaat te vertellen in het programma. Kees vertelde al roerend in de pan dat het al heel lekker rook, vroeg mij nog diverse dingen over het maken van warme wijn, de oorsprong, de verschillende recepten, en natuurlijk ook over de Herberg. Uiteraard moest er ook nog geproefd worden, en dit gebeurde ook live! Gelukkig was Kees goed te spreken over zijn werk, behalve dat het van hem wat zoeter mocht. Voor mij weer een mooi moment om te vertellen dat de recepten varieren van twee tot wel tien scheppen suiker per fles wijn!
Het bezoekje van Kees vond plaats naar aanleiding van de warme wijn die wij vorig jaar in de Herberg serveerden. Binnenkort zullen wij de geluidsfragmenten plaatsen, zodat geïnteresseerde gasten het nog eens kunnen beluisteren.
Het recept dat Kees maakte:
1 fles rode wijn (neem fruitige wijn, stevig mag, maar liever niet teveel eikenhout of tannine)1 sinaasappel, goed geboend als hij niet biologisch is, in vieren gesneden
6 tot 10 kruidnagelen, in de schil gestoken (Kees legt in het programma uit waarom)
2 stokjes kaneel
2 tot 10 scheppen bruine suiker (Kees nam er twee, maar dit is minimaal, de meeste mensen zullen zeker 5 scheppen willen).
Doe alles samen in een pan (geen aluminium) en laat het op een heel zacht vuurtje trekken, een uur is prima, langer is nog beter, dan trekken de kruiden lekker door. Niet laten koken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten