vrijdag 26 december 2008

Prosecco met liquor d'ulivi

Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is deze Herberg gesloten; maar vandaag verwachten we wel wat gasten, die we op zo'n speciale dag natuurlijk een bijzonder drankje als binnenkomertje schenken. Dit jaar is dat een glas koele Prosecco met liqour d'ulivi, een olijvenlikeur. Liquor d'ulivi komt uit Italië en wordt gemaakt van de schors, takjes en blaadjes van de olijfboom! Dit heerlijke drankje heeft intrigerende aroma's van citrus en tijm, en levendigt een glas Prosecco heel mooi op.
Liquor d'ulivi kun je helaas niet zomaar in alle slijters kopen. Tot nu toe vond ik alleen The Where-Ever Company, die het drankje exclusief naar Nederland halen, aldus hun website.

Zelf denk ik dat je ook uitstekend met andere likeuren kunt experimenteren; tenslotte voegt men ook crème de cassis toe aan een crémant de bourgogne (of champagne) om een Kir Royal te krijgen. Wie weet wat het effect is als je aan Prosecco een scheutje sinaasappel- of mandarijnenlikeur toevoegt? Dé oplossing misschien voor al die bijna lege likeurflesjes in de je voorraadkast....

Geen opmerkingen: