maandag 25 mei 2009

Wieden en oogsten lopen door elkaar in de moestuin

De kok is af en toe wat rommelig, dat weten de trouwe bezoekers van de Herberg al. Er vallen rijen boeken om, zodat de boeken besmeurd worden met wijn. Een van mijn hobby's, het verzamelen van leuke keukengadgets zorgt wel eens voor zoekproblemen in de keukenla of -kast. Maar het mag de pret niet drukken. De moestuin is een gekoesterd stukje aarde. Er groeien allerlei prachtige planten. Helaas niet alleen sla en groente. Ook onkruid vindt er zijn weg, al doen we ons best om dit binnen de perken te houden. En wat is de grens tussen onkruid en groente? Tuinmelde woekert sinds vorige zomer welig in onze moestuin, met prachtige tinten felgroen, fuchsiaroze en paars. Soms niet te onderscheiden van het zusje de wilde ganzevoet, die al in de moestuin woonde voordat we tuinmelde zaaiden. Winterpostelein staat er prachtig bij, sappige blaadjes, maar is soms weer niet duidelijk te onderscheiden van zijn zusje muur. Nou ja, ze zijn allemaal eetbaar, dus wat geeft het.


We plukken gewoon wat we kunnen vinden en maken er een mooie saladeschaal van, afgewerkt met wat bloempjes van een doorgeschoten kool (geel), wat onze lieve vrouwe bedstro en een enkel bieslookbloempje. Nu nog even een lekkere dressing maken.

Geen opmerkingen: